A Pokemon Go őrület után A Harry Potter Go lehet a következő nagy dobás a kiterjesztett valóságban

A következő, potenciális bombasztikus sikeren a mindössze huszonegy éves Asad Malik dolgozik. Témája pedig nem más, mint a Harry Potter világából ismert varázslatok kiterjesztett valóságba ültetése. A téma messze nem lejárt lemez, hiszen a Potter-univerzum nem merül feledésbe még jó pár évig, köszönhető ez az öt részesre tervezett új filmsorozatnak (Legendás állatok és megfigyelésük).

A bölcsészetet hallgató Malik a kiterjesztett valóságot választotta diplomamunkájának, célja a Youtube alternatívájának kidolgozása az AR-ben a Microsoft Hololens fejszettjét használva. Ennek egyik első és látványos példája Potter varázslatainak használata. Eddig hárommal készült el, Incendio a tűzgyújtáshoz, patrónus-bűbáj a dementorok elhajtására, a Vingardium leviosa pedig a tárgyak lebegtetésére szolgál. Itt a videó a használatukról.

A varázslatok létrejöhetnek a hangvezérlésnek hála, úgy ha kimondjuk a nevüket, vagy akár a gesztusvezérléssel, vagyis ha a megfelelő ábrát rajzoljuk a levegőbe. Nagyon menő. A Hololens képes nyomon követni akár az ujjak mozgását is, szóval a varázspálca használata sem gond.

Malik napokon belül kész lesz az első kipróbálható verzióval, majd a továbbiakban egyre több varázslatot, tárgyat és egyéb nyalánkságokat fog belepakolni az applikációba, hogy még magával ragadóbb legyen az élmény. Nagyon reméli, hogy a nagyobb fejlesztők érdeklődését is felkelti, micsoda lehetőségek vannak a Hololens kiterjesztett valóságában. Munkáját a Facebook-oldalán lehet követni.

Forrás: uploadvr